Sport – voeding – leefstijl

Karin’s Blog

Lees de meest recente titels, of kies uit een van de onderwerpen hieronder.

waarom zijn overnight oats zo gezond?

4 mei, 2022
Waarom zijn overnights oats zo gezond?

Ik maakte een overnight oats eiwit shake. Havermout heeft veel gezondheidsvoordelen.
Het bevat gezonde eiwitten, vezels, B vitamines en mineralen, zoals: zink, koper, magnesium, mangaan, ijzer, foliumzuur, en vitamine B.

Havermout bevat veel eiwitten.

Eiwitten zijn nodig om spieren op te bouwen, te onderhouden en helpen ook bij het herstel van je lichaam.
Havermout is makkelijk opneembaar.

Havermout is vezelrijk.

Vezels zijn goed voor een gezonde werking van je darmen. Ze nemen vocht op en zetten dus uit. Hierdoor zit je langer vol en pak je minder snel naar een ongezond tussendoortje.

Havermout helpt je suikerspiegel te stabiliseren.

Havermout is een voedingsstof met een lage glycemische index. Hoe lager in de glycemische index, hoe gezonder het voor je is. De glycemische index geeft aan hoe het je bloedsuikerspiegel laat schommelen. Schommelingen zijn niet goed voor je. Als je bloedsuikerspiegel steeds omlaag en weer omlaag gaat, krijg je een hongergevoel, waardoor je weer gaat eten. Hierdoor kun je gemakkelijk teveel eten en kom je dus aan in gewicht.

Havermout wellen is nog gezonder voor je.

Als je havermout een nachtje laat wellen komen er enzymen vrij. Dit is beter voor je darmen.
Havermout zit bovendien boordevol met vitamine B, die zorgen voor energie. Door het te weken gaat het vitamine B gehalte  omhoog. Havermout bevat ook fytinezuur. Fytinezuur bindt zich aan vitamines en mineralen waardoor deze het niet meer zo goed kan opnemen. Door havermout te weken komen deze enzymen vrij en deze kunnen dan het fytinezuur afbreken. Het is dan niet  meer schadelijk voor je lichaam.
Een ander voordeel is dat je het ’s avonds kunt klaar zetten en hierdoor kost het je in de ochtend weinig tijd, want je ontbijtje staat al klaar.

Overnight oats eiwitshake recept

Wat zit erin?
-1 scoop bosvruchten proteïne poeder
-kokosmelk
– glutenvrije havermout
-(diepvries) bosvruchten

Doe alles in de blender door elkaar en je hebt een heerlijk ontbijtje of lunch. Eet smakelijk!

Kijk hier voor meer gezonde recepten.

Glutenvrije ontbijtmuffins met bananenmeel

Glutenvrije ontbijtmuffins met bananenmeel

Glutenvrije ontbijt muffins met bananenmeel Bananenmeel is een uitkomst als je glutenvrij wilt bakken. En zeg nou zelf ontbijten met bananen cakejes klinkt wel goed toch? Bananenmeel van de Koopmans kun je gewoon in de winkel kopen en staat vaak bij de glutenvrije...

Lees meer
Havermout ontbijt met kersen en aardbeien

Havermout ontbijt met kersen en aardbeien

Havermout ontbijt met kersen en aardbeien Warme havermout pap als ontbijt. Heerlijk! Wil jij meer weten over de gezondheidsvoordelen van havermout kijk dan hier. Ook vind je daar een overnight oats recept. Heb je zin in havermout kokos banaan koek. Dit recept kun je...

Lees meer
Havermout kokos banaan koek

Havermout kokos banaan koek

Havermout kokos banaan koek Ben jij ook wel eens op zoek naar een heerlijk verantwoord tussendoortje? Dan heb ik wat voor je, nl. havermout kokos banaan koek. Heerlijk zijn ze. Waarom is havermout zo goed voor je? Havermout bevat bètaglucanen. Dit zijn oplosbare...

Lees meer