Sushi salade, wie wil dat nou niet? Door de rijst eruit te halen, beperk je je maaltijd met koolhydraten. Witte rijst is ontstekingsbevorderend, dus beter om te kiezen voor zilvervliesrijst.
De sushi salade maak je met norivellen. Deze zijn gemaakt van fijn geperste zeewieren.
Zeewier heeft een aantal mooie gezondheidsvoordelen: het heeft een zeer ontgiftende werking, het stimuleert de vetverbranding, het bevat veel jodium (belangrijk voor mensen met Hashimoto, een schildklier aandoening). Zeewier bevat veel belangrijke vitaminen, mineralen vezels en zink. Dit recept pas mooi in een auto-immuun dieet of vegan paleo leefstijl.
Wat heb je nodig? (1 persoon)
- 1 avocado
- wat zalm
- 1/2 bakje grote garnalen
- 2 norivellen
- 1/2 komkommer
- kleine mango
Keukentools
- een mes
- een schaar
- eet stokjes
- een schaaltje
Hoe maak je het?
- Schil de mango, komkommer, garnalen, zalm en avocado in kleine stukjes.
- De norivellen kun je in kleine stukjes knippen.
- Mix alles door elkaar.
- Zet het nog even 20 minuten in de koelkast, zodat de norivellen ook lekker zacht worden.
- Eet smakelijk.
Voor meer lekkere en gezonde recepten kijk hier.
groetjes,
Karin Keijzer
-Medische personal trainer
-Mobility en stability Performance trainer
-Zwanger en fit beweegdeskundige
-Natuurvoedingscoach
-Stress en burnout coach
-Hoogsensitiviteits coach
-Acceptance Commitment Therapie coach