Spitskool met nasigroenten en kip
Spitskool met nasigroenten en kip is een heel makkelijk, maar zeker ook een gezond recept om te maken.
Als je er een vegan variant van wilt maken, dan kun je de kip vervangen door bijvoorbeeld cashewnoten om zo toch genoeg eiwitten binnen te krijgen.
Neem liever geen kip en cashewnoten in een maaltijd omdat dat heel erg zwaar verteerbaar is. Hierdoor zou je darmklachten kunnen krijgen.
Dit gerecht past in een paleo en koolhydraatarme leefstijl. Indien je het AIP (auto immuun protocol) volgt kun je de nasigroente vervangen door bijv. verschillende paddenstoelen, paksoi en wortels.
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- 1 spitskool
- klein zakje nasigroenten
- evt. champignons
- kip of cashewnoten
- olijfolie
Keukentools
- een wokpan
- een roerspatel
- een rasp of andere groentesnijder
- 2 kommetjes of diepe borden.
Hoe maak je het?
- Snijd de spitskool fijn met een rasp of andere groentesnijder.
- Indien je kip gebruikt bak je deze eerst aan. Anders kan de spitskool en de overige groenten gelijk met een beetje olijfolie in de pan.
- In ongeveer 5 minuten is je gerecht klaar.
- Eet smakelijk!
Op zoek naar meer gezonde recepten? Kijk danĀ hier.
Groetjes,
Karin Keijzer
-Medische personal trainer
-Mobility en stability Performance trainer
-Zwanger en fit beweegdeskundig
-Natuurvoedingscoach en darmtherapeut
-Stress en burnout coach
-Hoogsensitiviteits coach
-Acceptance Commitment Therapie coach