Plantaardig bosvruchten taartje
Feestje? Weekend? Of gewoon zin in iets lekkers, maar dan op een verantwoorde manier zonder extra zoetstoffen? Maak dan dit taartje eens. Puur plantaardig, maar wel met de goede oliƫn. Dit recept past in een paleo en koolhydraatarme leefstijl.
Wat heb je nodig?
- handje vol bosvruchten uit de diepvries
- diverse noten, zaden en pitten
- dadels
- kokosolie
- bakspray of bakpapier
- kokosrasp
- 1/2 bakje Violife creamy
- 1 eetl chiazaad
Keukentools:
- een bakring
- een gebaksbordje
- een vorkje
Hoe maak je het?
- Maak eerst een mooie dunne bodem. Kijk hier voor het recept. Laat de bodem afkoelen nadat deze een bruiningskuurtje heeft ondergaan in de oven. Je bakt de koek in de bakring.
- Neem een half bakjeViolife creamy (plantaardige en een handje vol bosvruchten uit de diepvries. Pureer de bosvruchten met de creme. Doe de eetl chiazaadjes erdoorheen.
- Als de koek is afgekoeld, doe je het mengsel in de bakring en versier je het met vruchten.
- Je taartje mag een uurtje in de diepvries. Daarna kun je ‘m lekker opeten.
- Eet smakelijk!
Groetjes,
Karin Keijzer
-Medische personal trainer
-Mobility en stability Performance trainer
-Zwanger en fit beweegdeskundig
-Natuurvoedingscoach, darmtherapeut, emotie-eten coach
-Stress en burnout coach
-Hoogsensitiviteits coach
-Acceptance Commitment Therapie coach