Sport – voeding – leefstijl

Karin’s Blog

Lees de meest recente titels, of kies uit een van de onderwerpen hieronder.

Pannenkoekjes met banaan en mandarijn

27 okt, 2022

Ik bakte deze glutenvrije, eivrije en lactosevrije pannenkoekjes met banaan en mandarijn. Dit recept is dus geschikt voor mensen, die een (vegan) paleo leefstijl volgen. Het mooie van deze pannenkoekjes is dat je er geen topping meer op hoeft te doen, omdat de banaan al zoet genoeg is en de mandarijn een lekkere bite geeft. Dat scheelt ook weer aan calorieën.

Bananen bevatten veel vitaminen, mineralen en vezels. Het stofje Tryptofaan wat in een banaan zit zorgt samen met vitamine B6, vitamine C, zink en magnesium om tryptofaan om te zetten in serotonine en later m.b.v. SAME, vitamine B6, B12 en Foliumzuur tot melatonine. Serotonine en melatonine zijn neurotransmitters die je (onder andere) nodig hebt voor een goede nachtrust. Bovendien zorgen kalium en magnesium ervoor dat je spieren en zenuwen ontspannen en helpen ze je hartslag verlagen.

Wat heb je nodig?
Keukentools
 • een beslagkom
 • een maatbeker
 • een staafmixer
 • een pan
 • olijfolie
 • een grote lepel, bijv. juslepel o.i.d.
 • spatel
Hoe maak je het?
 1. Meet de 50 gram boekweitmeel pannenkoekenmix af en doe dit in de beslagkom.
 2. Pel de mandarijntjes en banaan af en doe kleine stukjes in de beslagkom.
 3. Voeg de kaneel of pumpkin spice of stoofpeertjes (net wat je lekker vindt) en 1 scoop vanille proteïne poeder toe.
 4. Pak de staafmixer en mix alles door elkaar tot een beslag. De mandarijntjes / sinaasappel zorgen voor een iets groffer beslag. Hierdoor ook meer vezels en betere suikers, dan dat je sinaasappelsap neemt uit een pak neemt. Dat laatste is namelijk ook een optie.
 5. Verwarm de pan voor. Voeg olijfolie toe en doe dan direct het beslag erop. Let op: heb geduld om deze pannenkoeken te maken, want ze zijn wat steviger van structuur. Ben je te snel, dan kan het zijn dat je pannenkoekjes uit elkaar vallen. Bak de pannenkoekjes dus aan op een lagere temperatuur.
 6. Als de pannenkoeken niet zoet genoeg zijn, kun je zelf nog een topping toevoegen.
 7. Eet smakelijk!

Kijk hier voor meer lekkere en gezonde recepten.

groetjes,

Karin Keijzer Personal TrainingKarin Keijzer
-Medische personal trainer
-Mobility en stability Performance trainer
-Zwanger en fit beweegdeskundige
-Natuurvoedingscoach
-Stress en burnout coach
-Hoogsensitiviteits coach
-Acceptance Commitment Therapie coach

Glutenvrij broodje met pesto en avocado

Glutenvrij broodje met pesto en avocado

Glutenvrij broodje met pesto en avocado  Op zoek naar een manier om meer groenten binnen te krijgen? Combineer dan een avocado met een glutenvrij broodje, pesto en wat sla. Dan heb je een puur plantaardige maaltijd. Een pesto bevat wel veel calorieën, dus gebruik er...

Lees meer
Is brandnetelthee gezond?

Is brandnetelthee gezond?

Is brandnetelthee gezond? Brandnetelthee? Als we aan brandnetels denken, denken we alleen maar aan die vervelende prikblaadjes waar je flink last van kunt hebben. Maar wist je dat brandnetelthee ook heel gezond is? Hieronder ga ik je daar meer over vertellen. Ik...

Lees meer