Koreaanse springrolls
Wat doe jij om meer groente te eten op een dag? Je kunt ze verwerken in een salade of bijvoorbeeld een tray bake maken of je maakt eens een keer Koreaanse springrolls. Ik was geïnspireerd door onze aankomende reis naar Maleisië. Ik kan niet wachten om van alles te gaan proeven bij al die foodtrucks.
Het is wel even oefenen om de groente in de rijstvellen te vouwen, maar als je eenmaal het trucje doorhebt dan wordt het een leuk klusje. En het mooie van het maken van springrolls is dat je er elke groente in kunt verwerken, die je maar wilt. Ook handig als je restjes groente over hebt.
Dit recept is glutenvrij.
Wat heb je nodig? (voor 2 personen)
- Zak Rijstvellen
- Zakje gemengde sla
- Rijstnoedels
- Kip of garnalen
- suikervrije chilisaus
- koriander
- muntblaadjes
Keukentools:
- Pan met heet water
- Een bord
- Een pan
- Een roerlepel
Hoe maak je het?
- Bak de kip en kook de rijstnoedels ruim van te voren en laat het goed afkoelen. Je kunt dit bijvoorbeeld een avond van tevoren klaarmaken en een bakje in de koelkast zetten.
- Zet de salade met de munt en koriander of welke groente je ook wilt gebruiken klaar.
- Zet een pan water op en zorg ervoor dat het water goed warm is, maar let op: niet koken.
- Neem 1 rijstvel tegelijk en hoe deze vast terwijl je de onderkant in de pan doopt, draai het rijstvel daarna om. Het rijstvel krimpt helemaal in elkaar dus er is wat oefening vereist.
- Leg het rijstvel op een brod.
- Doe de groenten erin en rol het rijstvel in elkaar. En op deze manier maak je er nog een paar.
- Eet smakelijk!
Je kunt ze ook bewaren voor de volgende dag! Voor meer lekkere en gezonde recepten kijk hier.
Groetjes,
Karin Keijzer
-Medische personal trainer
-Mobility en stability Performance trainer
-Zwanger en fit beweegdeskundig
-Natuurvoedingscoach
-Stress en burnout coach
-Hoogsensitiviteits coach
-Acceptance Commitment Therapie coach