Sport – voeding – leefstijl

Karin’s Blog

Lees de meest recente titels, of kies uit een van de onderwerpen hieronder.

Je moet buikspieren trainen om af te vallen, maar is dit wel zo?

10 sep, 2022
Je moet buikspieren trainen om af te vallen, maar is dit wel zo?

Buikspieren, buikspieren, buikspieren trainen. Je ziet het wel vaker allerlei advertenties waarin ze dames zoeken, die binnen nu en in 2 maanden 10 kg willen afvallen en daarbij een plaatje met een vrouw, die buikspieroefeningen doet.
Ik kan er echt een beetje boos om worden, want je gewoon voor de gek gehouden.

Kun je plaatselijk vet verbranden?
Het antwoord hierop is: nee. Je kunt immers geen plaatselijk vet verbranden. Het heeft dus geen zin om buikspieren te trainen met als doel om af te vallen.

En helaas gaat het buikvet er ook pas het allerlaatste vanaf. Wat betekent dit?
Dat je een gerichte training moet gaan volgen om zoveel mogelijk lichaamsvet te verbranden, anders moet gaan eten, zorgen dat je zo min mogelijk stress hebt, een goede ademhaling hebt, goed slaapt en misschien ook wel eens je immuunsysteem moet gaan bekijken.

Maar hoe doe je dat dan?
Als je wilt afvallen zijn de trainingen gebaseerd op zoveel mogelijk beenoefeningen, zoals lunges, squats, etc. Ik maak vaak gebruik van een total body workout, zodat je meerdere spier(groepen) tijdens een oefening aanspreekt. Deze oefeningen zijn beter dan je richten op 1 spier(groep). Beetje afhankelijk welk doel je namelijk wilt bereiken.

Wat kan ik voor jou doen?
Behalve gerichte training is goede voeding heel erg belangrijk. Goede voeding zorgt ervoor dat jij al je vitaminen en mineralen binnen krijgt, waardoor jouw lichaam optimaal kan functioneren.
Een verkeerde ademhaling kan er voor zorgen dat jij allerlei pijntjes krijgt, maar ook bijv. dat jij niet kunt afvallen of lekker kunt slapen. Dit geeft tevens een stress reactie in je lichaam. Dit zorgt weer voor aanmaak van cortisol en dus weer extra buikvet. Alle 6 domeinen hebben met elkaar te maken en kunnen elkaar ook onderling weer beïnvloeden. Belangrijk is, om het in een totaalpakketje te zien en zo een zo snel en goed mogelijk resultaat te krijgen.

Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Neem dan eens contact met me op.

groetjes,
Karin Keijzer

-Medische personal trainer
-Mobility en stability Performance trainer
-Zwanger en fit beweegdeskundige
-Natuurvoedingscoach
-Stress en burnout coach
-Hoogsensitiviteits coach

Groente pannenkoekjes

Groente pannenkoekjes

Groente pannenkoekjes Groente pannenkoekjes zijn ideaal om meer groente en dus ook meer vezels binnen te krijgen. Als je deze bij het ontbijt gebruikt, dan geef je je lichaam gelijk een goede start doordat het warm gerecht is. Je warmt je lichaam dus op en geeft het...

Lees meer
Koolraap, zoete aardappel met garnalen

Koolraap, zoete aardappel met garnalen

Koolraap, zoet aardappel en garnalen is een recept wat heel erg snel klaar is en binnen 5 minuten op je bord ligt. Maar bovendien is het heel gezond en je eet eens een keer wat anders. Koolraap bevat enorm veel, vitamine C, vezels en dus is heel erg goed voor je...

Lees meer
AIP Brownies

AIP Brownies

AIP Pompoen brownies The best pompoen brownies in town! En een stuk gezonder dan de varianten uit de winkel. Deze is namelijk gemaakt van pompoen en is vrij van gluten, melk, ei en ongeraffineerde suikers en bevat veel vezels en vitaminen. En... deze brownie is ook...

Lees meer