Sport – voeding – leefstijl

Karin’s Blog

Lees de meest recente titels, of kies uit een van de onderwerpen hieronder.

Je moet buikspieren trainen om af te vallen, maar is dit wel zo?

10 sep, 2022
Je moet buikspieren trainen om af te vallen, maar is dit wel zo?

Buikspieren, buikspieren, buikspieren trainen. Je ziet het wel vaker allerlei advertenties waarin ze dames zoeken, die binnen nu en in 2 maanden 10 kg willen afvallen en daarbij een plaatje met een vrouw, die buikspieroefeningen doet.
Ik kan er echt een beetje boos om worden, want je gewoon voor de gek gehouden.

Kun je plaatselijk vet verbranden?
Het antwoord hierop is: nee. Je kunt immers geen plaatselijk vet verbranden. Het heeft dus geen zin om buikspieren te trainen met als doel om af te vallen.

En helaas gaat het buikvet er ook pas het allerlaatste vanaf. Wat betekent dit?
Dat je een gerichte training moet gaan volgen om zoveel mogelijk lichaamsvet te verbranden, anders moet gaan eten, zorgen dat je zo min mogelijk stress hebt, een goede ademhaling hebt, goed slaapt en misschien ook wel eens je immuunsysteem moet gaan bekijken.

Maar hoe doe je dat dan?
Als je wilt afvallen zijn de trainingen gebaseerd op zoveel mogelijk beenoefeningen, zoals lunges, squats, etc. Ik maak vaak gebruik van een total body workout, zodat je meerdere spier(groepen) tijdens een oefening aanspreekt. Deze oefeningen zijn beter dan je richten op 1 spier(groep). Beetje afhankelijk welk doel je namelijk wilt bereiken.

Wat kan ik voor jou doen?
Behalve gerichte training is goede voeding heel erg belangrijk. Goede voeding zorgt ervoor dat jij al je vitaminen en mineralen binnen krijgt, waardoor jouw lichaam optimaal kan functioneren.
Een verkeerde ademhaling kan er voor zorgen dat jij allerlei pijntjes krijgt, maar ook bijv. dat jij niet kunt afvallen of lekker kunt slapen. Dit geeft tevens een stress reactie in je lichaam. Dit zorgt weer voor aanmaak van cortisol en dus weer extra buikvet. Alle 6 domeinen hebben met elkaar te maken en kunnen elkaar ook onderling weer beïnvloeden. Belangrijk is, om het in een totaalpakketje te zien en zo een zo snel en goed mogelijk resultaat te krijgen.

Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Neem dan eens contact met me op.

groetjes,
Karin Keijzer

-Medische personal trainer
-Mobility en stability Performance trainer
-Zwanger en fit beweegdeskundige
-Natuurvoedingscoach
-Stress en burnout coach
-Hoogsensitiviteits coach

Spitskool met nasigroenten en kip

Spitskool met nasigroenten en kip

Spitskool met nasigroenten en kip Spitskool met nasigroenten en kip is een heel makkelijk, maar zeker ook een gezond recept om te maken. Als je er een vegan variant van wilt maken, dan kun je de kip vervangen door bijvoorbeeld cashewnoten om zo toch genoeg eiwitten...

Lees meer
Wat is een lekkende darm?

Wat is een lekkende darm?

Wat is een lekkende darm? Wanneer je buik klachten ervaart kom je vaak de termen PDS tegen, maar ook de term lekkende darm. Over het laatste gaat deze blog. Wat is een lekkende darm? Hoe kom je aan een lekkende darm? En wat kun je eraan doen als je er last van hebt?...

Lees meer
Bloemkoolrijst met jackfruit en pindasaus

Bloemkoolrijst met jackfruit en pindasaus

Bloemkoolrijst met jackfruit en pindasaus Kook eens een bloemkoolrijst met jackfruit. Jackfruit is een Aziatische vrucht en heerlijk om direct uit de vrucht te eten, maar ook om te verwerken in warme gerechten. Rauwe jackfruit smaakt naar ananas, appel en mango....

Lees meer