Sport – voeding – leefstijl

Karin’s Blog

Lees de meest recente titels, of kies uit een van de onderwerpen hieronder.

Je moet buikspieren trainen om af te vallen, maar is dit wel zo?

10 sep, 2022
Je moet buikspieren trainen om af te vallen, maar is dit wel zo?

Buikspieren, buikspieren, buikspieren trainen. Je ziet het wel vaker allerlei advertenties waarin ze dames zoeken, die binnen nu en in 2 maanden 10 kg willen afvallen en daarbij een plaatje met een vrouw, die buikspieroefeningen doet.
Ik kan er echt een beetje boos om worden, want je gewoon voor de gek gehouden.

Kun je plaatselijk vet verbranden?
Het antwoord hierop is: nee. Je kunt immers geen plaatselijk vet verbranden. Het heeft dus geen zin om buikspieren te trainen met als doel om af te vallen.

En helaas gaat het buikvet er ook pas het allerlaatste vanaf. Wat betekent dit?
Dat je een gerichte training moet gaan volgen om zoveel mogelijk lichaamsvet te verbranden, anders moet gaan eten, zorgen dat je zo min mogelijk stress hebt, een goede ademhaling hebt, goed slaapt en misschien ook wel eens je immuunsysteem moet gaan bekijken.

Maar hoe doe je dat dan?
Als je wilt afvallen zijn de trainingen gebaseerd op zoveel mogelijk beenoefeningen, zoals lunges, squats, etc. Ik maak vaak gebruik van een total body workout, zodat je meerdere spier(groepen) tijdens een oefening aanspreekt. Deze oefeningen zijn beter dan je richten op 1 spier(groep). Beetje afhankelijk welk doel je namelijk wilt bereiken.

Wat kan ik voor jou doen?
Behalve gerichte training is goede voeding heel erg belangrijk. Goede voeding zorgt ervoor dat jij al je vitaminen en mineralen binnen krijgt, waardoor jouw lichaam optimaal kan functioneren.
Een verkeerde ademhaling kan er voor zorgen dat jij allerlei pijntjes krijgt, maar ook bijv. dat jij niet kunt afvallen of lekker kunt slapen. Dit geeft tevens een stress reactie in je lichaam. Dit zorgt weer voor aanmaak van cortisol en dus weer extra buikvet. Alle 6 domeinen hebben met elkaar te maken en kunnen elkaar ook onderling weer beïnvloeden. Belangrijk is, om het in een totaalpakketje te zien en zo een zo snel en goed mogelijk resultaat te krijgen.

Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Neem dan eens contact met me op.

groetjes,
Karin Keijzer

-Medische personal trainer
-Mobility en stability Performance trainer
-Zwanger en fit beweegdeskundige
-Natuurvoedingscoach
-Stress en burnout coach
-Hoogsensitiviteits coach

Pompoen pannenkoekjes

Pompoen pannenkoekjes

Pompoen pannenkoekjes Wil je meer groente eten? Maak dan eens pompoen pannenkoekjes. Als je ze op hebt, heb je al 200 gram groente binnen! Wist je dat pompoen weinig calorieën en veel vezels bevat? De vezels zorgen ervoor dat je het gevoel hebt genoeg gegeten te...

Lees meer
Gezonde ontbijtkoek

Gezonde ontbijtkoek

Gezonde ontbijtkoek Op zoek naar recepten zonder melk, gluten en ei? Of volg het auto immuun protocol? Dan is dit recept geschikt voor jou. Ik maakte een gezondere ontbijtkoek. Volg je het auto immuun protocol kies dan voor kaneelkruiden i.p.v. de speculaaskruiden /...

Lees meer