Sport – voeding – leefstijl

Karin’s Blog

Lees de meest recente titels, of kies uit een van de onderwerpen hieronder.

Je bent tot meer in staat dan jezelf denkt!

1 feb, 2023
Je bent tot meer in staat dan jezelf denkt!

Deze zin komt regelmatig in de gesprekken tijdens mijn trainingen naar voren.

Gedachten kunnen heel bepalend zijn hoe iemand in het leven staat. Deze gedachten kunnen je helpen, maar soms ook tegenwerken. Vaak zijn we ons niet heel erg bewust van onze eigen gedachten. En bepaalde gedachten kunnen chronische klachten veroorzaken. Soms zelfs jaren later, het zit dan zo diep in je onderbewuste verborgen, dat je het niet eens meer doorhebt.

In ons leven gebeurt er wel eens iets wat je uit je evenwicht haalt. Jij of anderen vormen daar een mening over. Dit kan over jezelf, over de ander of het kan een situatie zijn. Deze gedachten worden dan in ons onderbewuste opgeslagen.

Misschien heb je wel eens een gedachte gehad in de trend van: “Ik weet niet hoor of ik dit kan, ik ben niet goed genoeg.” Je kan het wel! En je bent wel goed genoeg.

In mijn trainingen merk ik regelmatig dat er mensen de gedachte hebben: “Kan ik dit wel?”
Ik bouw mijn trainingen stap voor stap op, zodat je wel zelfvertrouwen krijgt. Elke keer zonder dat je het doorhebt komt er een beetje gewicht bij of maak je mentaal een klein stapje.
Zoals dokter Sarno tegen iemand die alleen rugpijn had in bepaalde situaties had zei: Als je iets kunt optillen, dan kan dat niet de pijn in je rug veroorzaken. Gewoon doen dus! Deze pijn in je rug, die je alleen in bepaalde situaties hebt, wordt bepaald door vastzittende emoties. En nee, je bent niet gek! Je hebt eerder in je leven iets mee gemaakt wat deze gedachte veroorzaakt en wat nu een reactie geeft in je lichaam of brein.

Door voorzichtig stapjes te gaan maken op lichamelijk en mentaal niveau zie je na verloop van tijd dat mensen echt groei doormaken, meer zelfvertrouwen krijgen en dus meer durven. Hoe mooi is dat?

Dus knoop dit in je oren: Je bent tot meer in staat dan je zelf denkt! Zeg tegen jezelf: “Ik kan dit!”

Meer weten over deze manier van coachen?
Neem dan eens vrijblijvend contact op! Gegarandeerd resultaat, in welk opzicht dan ook.

groetjes,
Karin Keijzer Personal TrainingKarin Keijzer
-Medische personal trainer
-Mobility en stability Performance trainer
-Zwanger en fit beweegdeskundige
-Natuurvoedingscoach
-Stress en burnout coach
-Hoogsensitiviteits coach
-Acceptance Commitment therapie Coach

Koolraap, zoete aardappel met garnalen

Koolraap, zoete aardappel met garnalen

Koolraap, zoet aardappel en garnalen is een recept wat heel erg snel klaar is en binnen 5 minuten op je bord ligt. Maar bovendien is het heel gezond en je eet eens een keer wat anders. Koolraap bevat enorm veel, vitamine C, vezels en dus is heel erg goed voor je...

Lees meer
AIP Brownies

AIP Brownies

AIP Pompoen brownies The best pompoen brownies in town! En een stuk gezonder dan de varianten uit de winkel. Deze is namelijk gemaakt van pompoen en is vrij van gluten, melk, ei en ongeraffineerde suikers en bevat veel vezels en vitaminen. En... deze brownie is ook...

Lees meer
Rijstnoedels met koolraap en garnalen

Rijstnoedels met koolraap en garnalen

Rijstnoedels met koolraap en garnalen is een recept wat heel erg snel klaar is en binnen 5 minuten op je bord ligt. Maar bovendien is het heel gezond en je eet eens een keer wat anders. Koolraap bevat enorm veel, vitamine C, vezels en dus is heel erg goed voor je...

Lees meer