Sport – voeding – leefstijl

Karin’s Blog

Lees de meest recente titels, of kies uit een van de onderwerpen hieronder.

Je bent tot meer in staat dan jezelf denkt!

1 feb, 2023
Je bent tot meer in staat dan jezelf denkt!

Deze zin komt regelmatig in de gesprekken tijdens mijn trainingen naar voren.

Gedachten kunnen heel bepalend zijn hoe iemand in het leven staat. Deze gedachten kunnen je helpen, maar soms ook tegenwerken. Vaak zijn we ons niet heel erg bewust van onze eigen gedachten. En bepaalde gedachten kunnen chronische klachten veroorzaken. Soms zelfs jaren later, het zit dan zo diep in je onderbewuste verborgen, dat je het niet eens meer doorhebt.

In ons leven gebeurt er wel eens iets wat je uit je evenwicht haalt. Jij of anderen vormen daar een mening over. Dit kan over jezelf, over de ander of het kan een situatie zijn. Deze gedachten worden dan in ons onderbewuste opgeslagen.

Misschien heb je wel eens een gedachte gehad in de trend van: “Ik weet niet hoor of ik dit kan, ik ben niet goed genoeg.” Je kan het wel! En je bent wel goed genoeg.

In mijn trainingen merk ik regelmatig dat er mensen de gedachte hebben: “Kan ik dit wel?”
Ik bouw mijn trainingen stap voor stap op, zodat je wel zelfvertrouwen krijgt. Elke keer zonder dat je het doorhebt komt er een beetje gewicht bij of maak je mentaal een klein stapje.
Zoals dokter Sarno tegen iemand die alleen rugpijn had in bepaalde situaties had zei: Als je iets kunt optillen, dan kan dat niet de pijn in je rug veroorzaken. Gewoon doen dus! Deze pijn in je rug, die je alleen in bepaalde situaties hebt, wordt bepaald door vastzittende emoties. En nee, je bent niet gek! Je hebt eerder in je leven iets mee gemaakt wat deze gedachte veroorzaakt en wat nu een reactie geeft in je lichaam of brein.

Door voorzichtig stapjes te gaan maken op lichamelijk en mentaal niveau zie je na verloop van tijd dat mensen echt groei doormaken, meer zelfvertrouwen krijgen en dus meer durven. Hoe mooi is dat?

Dus knoop dit in je oren: Je bent tot meer in staat dan je zelf denkt! Zeg tegen jezelf: “Ik kan dit!”

Meer weten over deze manier van coachen?
Neem dan eens vrijblijvend contact op! Gegarandeerd resultaat, in welk opzicht dan ook.

groetjes,
Karin Keijzer Personal TrainingKarin Keijzer
-Medische personal trainer
-Mobility en stability Performance trainer
-Zwanger en fit beweegdeskundige
-Natuurvoedingscoach
-Stress en burnout coach
-Hoogsensitiviteits coach
-Acceptance Commitment therapie Coach

Spitskool met nasigroenten en kip

Spitskool met nasigroenten en kip

Spitskool met nasigroenten en kip Spitskool met nasigroenten en kip is een heel makkelijk, maar zeker ook een gezond recept om te maken. Als je er een vegan variant van wilt maken, dan kun je de kip vervangen door bijvoorbeeld cashewnoten om zo toch genoeg eiwitten...

Lees meer
Wat is een lekkende darm?

Wat is een lekkende darm?

Wat is een lekkende darm? Wanneer je buik klachten ervaart kom je vaak de termen PDS tegen, maar ook de term lekkende darm. Over het laatste gaat deze blog. Wat is een lekkende darm? Hoe kom je aan een lekkende darm? En wat kun je eraan doen als je er last van hebt?...

Lees meer
Bloemkoolrijst met jackfruit en pindasaus

Bloemkoolrijst met jackfruit en pindasaus

Bloemkoolrijst met jackfruit en pindasaus Kook eens een bloemkoolrijst met jackfruit. Jackfruit is een Aziatische vrucht en heerlijk om direct uit de vrucht te eten, maar ook om te verwerken in warme gerechten. Rauwe jackfruit smaakt naar ananas, appel en mango....

Lees meer