Ben jij op zoek naar een lekker glutenvrij of lactose vrij tussendoortje? Probeer dan deze havermout plaatkoek eens. Deze koekjes zijn gemaakt van havermout en zijn erg gezond voor je. Havermout helpt je bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Ze zitten boordevol vezels, die zorgen voor een optimale darmwerking.
Wat heb je nodig?
- 100 g havermoutmeel
- 50 g amandelmeel of kikkererwtenmeel of boekweitmeel of kokosmeel
- 150 g havermout
- 100 g geraspte kokos
- 150 g rozijnen
- 120 g kokosolie
- 2 el water
- 5 el appelstroop van Zonnatura (minder suiker)
- snufje zout
- kaneel of pumpkin spice of stoofpeertjesmix van Green Gypsy spices naar behoefte
- evt. een handje vol hazelnoten
Keukentools
- een mes
- een beslagkom
- een maatbeker
- een lepel
- de oven
Hoe maak je het?
- Roer alle ingrediënten door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verdeel het gelijkmatig over de bakplaat met bakpapier.
- Doe de koek voor 15 minuten in de oven.
- Snijd de koek als het heet is. Eet ‘m op als het afgekoeld is.
- Je kunt de koek een heel tijdje bewaren in een koektrommel of vers houd bak.
- Eet smakelijk!

Je kunt de havermout plaatkoek ook lekker verkruimelen in de (kokos)yoghurt