Havermout kokos banaan koek
Ben jij ook wel eens op zoek naar een heerlijk verantwoord tussendoortje? Dan heb ik wat voor je, nl. havermout kokos banaan koek. Heerlijk zijn ze.
Waarom is havermout zo goed voor je?
Havermout bevat bètaglucanen. Dit zijn oplosbare vezels die in de darmen veel vocht opnemen en daarbij wat cholesterol binden. Het is wetenschappelijk aangetoond dat bètaglucanen uit haver het cholesterolgehalte in het bloed kunnen verlagen. Als je er tenminste genoeg van binnenkrijgt.
Havermout bevat veel vezels en helpt ook mee om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Verder bevat havermout vitamine B, die je nodig hebt om je energiek te voelen.
Ingredienten:
- 150 gram (glutenvrije) havermout
- 50 gram ongezouten gemengde noten
- 50 gram kokosrasp
- 80 gram ontpitte medjool dadels
- 2 rijpe bananen
- 2 eetlepels plantaardige melk
- 3 eetl. kokosolie
- snufje zout
- koekkruiden of 2 tl kaneel / 1 tl kardemom / 0,25 tl gemberpoeder / 0,25 tl kruidnagelpoeder
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Pureer de bananen met een staafmixer en voeg daarna de dadels toe. Doe de bananen en dadels daarna in een beslagkom.
- Doe de gemengde noten in een kom en hak ze met een hakvijzel van de staafmixer in kleine stukjes. De nootjes mogen daarna ook in de beslagkom.
- Voeg de kokos, kruiden en havermout toe in de beslagkom.
- Smelt 3 eetl. kokosolie in een pannetje en voeg dit toe aan het beslag.
- Mix alles nog eens door elkaar.
- Maak 6 bolletjes van het beslag. Met een kookring kun je ze mooi rond krijgen en goed plat drukken.
- Bak de koeken in 15 a 20 minuten af in de oven.
- Vind je de koeken te groot? Dan kun je er natuurlijk ook 12 kleine koekjes van maken.
De koeken zijn veganistisch, glutenvrij, lactosevrij en eivrij!
Eet smakelijk!!
Voor meer lekker recepten, klik hier.