Glutenvrije vegan bosvruchten cakejes
Deze glutenvrije vegan bosvruchten cakejes zijn gemaakt van bakbananenmeel. In bakbananenmeel zitten erg veel vezels, die belangrijk zijn voor een goede darmwerking. Blauwe bessen zitten vol met antioxidanten, die je tegen allerlei ziektes beschermen en deze zorgen ervoor dat je bloedvaten gezond blijven.
Wat heb je nodig?
-100 gr bakbananenmeel
-50 gr. amandel bakmeel
-1 theel. kaneel en 1 theel. oh my badass pie kruiden van Green Gypsy spices
-snufje zout
-1 theel. bakpoeder
-50 gr kokos
-50 gr dadel of ahornsiroop (kan ook zonder)
-1,5 banaan of 150 gram appelmoes 0%) Als je niet vegan wilt bakken neem dan 3 eieren.
-150 ml plantaardige melk
-50 gr bosvruchten: bosbessen / frambozen
En voor de tools in je keuken:
-9 muffin vormpjes
-mixer
-mengkom
-Lepel /spatel
Hoe maak je het?
-Verwarm je oven voor op 175 graden.
-Doe de melen, het kaneel, het zout en de bakpoeder in de mengkom en roer dit goed door elkaar.
-Roer de ahornsiroop, eieren / bananen/ appelmoes en de plantaardige melk er doorheen tot er een mooi glad beslag ontstaat.
-Verdeel het beslag over de muffin vormpjes en doe de blauwe bessen en/of frambozen in het beslag.
-Bak de ontbijt muffins met bananenmeel ongeveer 25 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen in de bakvorm.
– Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar meer glutenvrije en gezonde recepten? Klik dan hier.
Groetjes,
Karin Keijzer
-Medische personal trainer
-Mobility en stability Performance trainer
-Zwanger en fit beweegdeskundig
-Natuurvoedingscoach
-Stress en burnout coach
-Hoogsensitiviteits coach
-Acceptance Commitment Therapie coach