Glutenvrije ontbijt muffins met bananenmeel
Bananenmeel is een uitkomst als je glutenvrij wilt bakken. En zeg nou zelf ontbijten met bananen cakejes klinkt wel goed toch?
Bananenmeel van de Koopmans kun je gewoon in de winkel kopen en staat vaak bij de glutenvrije producten. Dit bananenmeel is gemaakt van onrijpe bakbananen. Dit betekent dat het meel minder suikers bevat dan als ze van rijpe bakbananen gemaakt zouden zijn. Dit bananenmeel is glutenvrij, lactosevrij, fodmap-arm, vegan, vrij van noten, zaden en ei.
Wat heb je nodig?
-100 gr Koopmans bananenmeel
-50 gr. zelfrijzend amandel bakmeel
-1 theel kaneel
-snufje zout
-1 theel bakpoeder
-50 gr dadel of ahornsiroop (kan ook zonder)
-3 eieren (of 1,5 bananen of 150 gram appelmoes 0%)
-150 ml plantaardige melk
-50 gr bosbessen (of walnoten)
En voor de tools in je keuken:
-9 muffin vormpjes
-mixer
-mengkom
-Lepel /spatel
Hoe maak je het?
-Verwarm je oven voor op 175 graden.
-Doe de melen, het kaneel, het zout en de bakpoeder in de mengkom en roer dit goed door elkaar.
-Roer de siroop / honing, eieren / bananen/ appelmoes en de plantaardige melk e doorheen tot er een mooi glad beslag ontstaat.
-Verdeel het beslag over de muffin vormpjes en doe de blauwe bessen / walnoten in het beslag.
-Bak de ontbijt muffins met bananenmeel ongeveer 25 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen in de bakvorm.
– Eet smakelijk!
Ben je op zoek naar meer glutenvrije recepten? Klik dan hier.