Sport – voeding – leefstijl

Karin’s Blog

Lees de meest recente titels, of kies uit een van de onderwerpen hieronder.

Glutenvrije gevulde speculaas

2 dec, 2022

Het leven draait om balans, dus zeker met Sinterklaas raad ik je aan om heerlijk te genieten van een stukje glutenvrije gevulde speculaas. En ik gun mensen met een glutenallergie het allerlekkerste stukje speculaas,  i.p.v. die droge dingen uit de winkel, waar je iemand een gat mee in het hoofd kunt gooien. Dat kan namelijk veel beter. Deze gevulde speculaas is trouwens ook lactosevrij en eivrij te maken. Hoe fijn is dat?
Er zitten best wel wat calorieën in, dus geniet er van, maar wel met mate.

Wat heb je nodig voor de bodem en de topping?
  • 150 gr glutenvrije havermeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 80 gr plantaardige boter / roomboter. De wajang is lactosevrij.
  • 75 gr kokosbloemsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eetl speculaaskruiden
  • 1 snufje zout
  • 1 ei of 50 gram suikervrije appelmoes
  • amandelen of amandelschaafsel voor de topping
Wat heb je nodig voor de tussenlaag?
  • 250 gr amandelspijs
  • 25 ml water
Keukentools:
  • een beslagkom
  • een staafmixer
  • vierkante bakvorm 16×16 cm
  • spatel
  • maatbeker
  • een oven
  • bakpapier
  • kwastje
Hoe maak je het?
  1. Verwarm je oven voor op 170 graden.
  2. Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en pureer het goed door elkaar tot een glad beslag.
  3. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  4. Verdeel de helft van het beslag. Doe de helft in de bakvorm, bewaar de andere helft voor de topping.
  5. Roer de spijs en het water door elkaar. Druk de spijs dan tegen de bodem aan.
  6. Pak de rest van het speculaasdeeg en maak daarvan de derde laag.
  7. Je kunt evt. de amandelen of amandelschaafsel in de derde laag drukken.
  8. bestrijk de bovenkant met een ei of met een beetje plantaardige melk.
  9. Laat de glutenvrije gevulde speculaas lekker afkoelen, snijd het in stukjes en geniet ervan.
  10. Eet smakelijk!!

 

Ben jij op zoek naar gezonde recepten of naar meer recepten zonder gluten, ei of lactose, kijk dan hier.

Koolraap, zoete aardappel met garnalen

Koolraap, zoete aardappel met garnalen

Koolraap, zoet aardappel en garnalen is een recept wat heel erg snel klaar is en binnen 5 minuten op je bord ligt. Maar bovendien is het heel gezond en je eet eens een keer wat anders. Koolraap bevat enorm veel, vitamine C, vezels en dus is heel erg goed voor je...

Lees meer
AIP Brownies

AIP Brownies

AIP Pompoen brownies The best pompoen brownies in town! En een stuk gezonder dan de varianten uit de winkel. Deze is namelijk gemaakt van pompoen en is vrij van gluten, melk, ei en ongeraffineerde suikers en bevat veel vezels en vitaminen. En... deze brownie is ook...

Lees meer
Rijstnoedels met koolraap en garnalen

Rijstnoedels met koolraap en garnalen

Rijstnoedels met koolraap en garnalen is een recept wat heel erg snel klaar is en binnen 5 minuten op je bord ligt. Maar bovendien is het heel gezond en je eet eens een keer wat anders. Koolraap bevat enorm veel, vitamine C, vezels en dus is heel erg goed voor je...

Lees meer