Sport – voeding – leefstijl

Karin’s Blog

Lees de meest recente titels, of kies uit een van de onderwerpen hieronder.

Vegan bananen bosbessen brood

20 okt, 2022

Dit vegan bananen bossen brood is gemaakt zonder gluten, zonder ei en dus puur plantaardig. Plantaardige voeding is makkelijker te verteren en geeft minder spijsverteringsklachten.
Dit recept past in een glutenvrij dieet en vegan paleo leefstijl.

Bananen zijn erg gezond en ze zitten boordevol vezels. Deze vezels zijn bijzondere oplosbare vezels die je cholesterol verlagen en de kans op hart- en vaatziekten en diabetes type 2 verlagen.

Bananen beschermen het hart: het zijn echte kaliumbommetjes. Kalium is een mineraal dat van belang is voor de opbouw van sterke spieren en kalium helpt de bloeddruk te verlagen. Daarnaast bevatten bananen weinig zout. Ze helpen je beter te slapen, door het stofje tryptofaan dat er in zit.

Bananen zitten boordevol antioxidanten en broodnodige mineralen zoals riboflavine (vitamine B2), wat beschermt tegen bloedarmoede, staar en gebarsten lippen. Bovendien zorgt B2 voor een stralende huid. B2 is heel belangrijk voor het op peil houden van de energievoorraad van het lichaam en helpt ons bij het absorberen en activeren van andere gunstige vitaminen en mineralen.

Wat heb je nodig voor het bananen bosbessen brood?
  • 230 gram amandelmeel
  • 40 gram havervlokken
  • 2 theelepels ceylon kaneel of Pumpkin spice mix van Green Gypsie voor de extra bite.
  • 1,5 theelepel bakpoeder van Smaakt 
  • 50 gram kokosrasp
  • 2 handjes gemengde ongezouten / ongebrande noten
  • 2 a 3 bananen
  • 80 ml plantaardige mek (kokos, amandel of havermelk)
  • vanille poeder naar behoefte
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 80 gram blauwe bessen
Keukentools:
  • Beslagkom
  • theelepel
  • maatbeker
  • staafmixer
  • oven
  • oven cake schaal
  • bakpapier
Hoe maak je het?
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Pak een oven cake schaal leg er een vel bakpapier in.
  • Doe alle ingrediënten in een beslagkom en pureer met de staafmixer alles tot een glad beslag. Het beslag ziet er wat plakkerig uit.
  • Doe de kokosolie in de pan en laat het smelten. Doe de kokosolie bij de bakmix.
  • Voeg als laatste de bosbessen toe en roer dit even goed door het beslag.
  • Giet het beslag in de cake oven schaal en verdeel het goed.
  • Het brood mag 45 minuten in de oven voor een bruiningskuurtje.
  • Na 45 minuten controleer je of het brood gaar is door met een saté prikker in het bananenbrood te prikken. Als de saté prikker er nat uit komt, zet he het brood nog even een paar minuten terug in de oven.
  • Laat het brood afkoelen, voordat je het gaat opeten.
  • Eet smakelijk!

Heb je weinig tijd om goede te koken en te bakken, doe dan een paar plakjes in de vriezer. Zo heb je altijd lekkers en gezond in handen.

Variatie:
In plaats van bosbessen kun je ook 1 appel gebruiken.

Voor meer lekkere en gezonde recepten kijk hier.

groetjes,

Karin Keijzer Personal TrainingKarin Keijzer
-Medische personal trainer
-Mobility en stability Performance trainer
-Zwanger en fit beweegdeskundige
-Natuurvoedingscoach
-Stress en burnout coach
-Hoogsensitiviteits coach
-Acceptance Commitment Therapie coach

Koolraap, zoete aardappel met garnalen

Koolraap, zoete aardappel met garnalen

Koolraap, zoet aardappel en garnalen is een recept wat heel erg snel klaar is en binnen 5 minuten op je bord ligt. Maar bovendien is het heel gezond en je eet eens een keer wat anders. Koolraap bevat enorm veel, vitamine C, vezels en dus is heel erg goed voor je...

Lees meer
AIP Brownies

AIP Brownies

AIP Pompoen brownies The best pompoen brownies in town! En een stuk gezonder dan de varianten uit de winkel. Deze is namelijk gemaakt van pompoen en is vrij van gluten, melk, ei en ongeraffineerde suikers en bevat veel vezels en vitaminen. En... deze brownie is ook...

Lees meer
Rijstnoedels met koolraap en garnalen

Rijstnoedels met koolraap en garnalen

Rijstnoedels met koolraap en garnalen is een recept wat heel erg snel klaar is en binnen 5 minuten op je bord ligt. Maar bovendien is het heel gezond en je eet eens een keer wat anders. Koolraap bevat enorm veel, vitamine C, vezels en dus is heel erg goed voor je...

Lees meer