Doe eens gek. Start je dag eens met een gezond, glutenvrij speculaas taartje. Je kunt dit taartje namelijk zo maken dat je het ook lactose- of eivrij kunt maken en daardoor is het geschikt voor iedereen.
Bij dit taartje kies ik voor Zonnatura appelstroop of bio appelstroop van Crombach appelstroop, omdat deze minder suikers bevatten dan de gewone appelstroop.
Wat heb je nodig?
-
50 g amandelmeel
-
50 g glutenvrij havermeel
-
1 1/2 tl speculaaskruiden of stoofpeertjesmix van Green Gypsie spices
-
2 tl kaneel
-
Snufje zout
-
1/2 tl baking soda + scheutje citroensap of 2 tl bakpoeder
-
4 eetl. appelperenstroop
-
100 g peren- of appelmoes (gepureerde peer / appel) of (plantaardige) kwark, kokosyoghurt , Skyr
-
2 eieren of 2 eetl. arrowroot met 4 eetl. water
Keukentools
- Springvorm van 10-12 cm
- Beslagkom
- Maatbeker
- Spatel
- Bakpapier of bakspray
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier of spray de bakvorm in.
- Doe alle ingrediënten in de beslagkom en roer dit goed door elkaar. Proef het deeg of het goed naar smaak is. Anders kun je nog wat kruiden toevoegen.
- Doe het beslag voor het glutenvrij speculaas taartje in de springvorm. Als topping kun je nog wat geschilde appel of peer toevoegen.
- Bak het ontbijttaartje in 25-30 minuten en laat deze afkoelen.
- Als de speculaascake is afgekoeld… eet smakelijk!
Ben je op zoek naar meer lekkere, voornamelijk glutenvrije, maar vooral gezonde recepten, kijk dan hier.