Sport – voeding – leefstijl

Karin’s Blog

Lees de meest recente titels, of kies uit een van de onderwerpen hieronder.

De kracht van personal training

14 feb, 2023

De kracht van personal training

Je wil een verandering in je leefstijl, meer sporten, sterker worden, afvallen en anders eten. Maar waar moet je nu beginnen?
Je start eens bij een sportschool, maar komt al snel tot de conclusie dat je een standaard sport schemaatje krijgt, er niemand meer naar je omkijkt of je de oefeningen wel goed uitvoert. In het begin heb je misschien nog wel motivatie, maar naarmate je minder inspiratie krijgt wordt het lastiger om het vol te houden. Je gaat misschien eens kijken op filmpjes van You Tube, maar zijn dit wel geschikte oefeningen voor je?
Naast oefeningen is er vaak iets meer nodig. Aangepaste voeding, coaching in welke zin dan ook, ademhaling, etc.

Maar wat zijn nu de voordelen van het trainen met een personal trainer?
Je leert enorm veel

Je leert veel tijdens mijn trainingen. Ik heb verschillende (medische) trainersopleidingen, natuurvoeding- en coachings opleidingen. Holistisch coachen is een speerpunt in mijn trainingen.
Voordat je bij mij start hebben we altijd eerst een proeftraining om kennis met elkaar te maken en om te kijken of mijn werkwijze de jouwe is en we bespreken altijd even via een intakeformulier wat je wensen zijn, je doelen en wat je van mij verwacht. Ook vind ik het erg belangrijk dat we korte lijntjes hebben met elkaar. Je kunt alles met me bespreken.

Oefeningen

Tijdens de trainingen leer ik je veel. Je leert waarom je een bepaalde oefening moet doen en welke spieren je daarbij gebruikt, maar ook waarom het handig is dat je deze oefening doet.
Tijdens krachttraining train je al je spiergroepen. Je spieren worden sterker en daardoor verklein je de kans op blessures, mits je de oefening wel goed uitvoert. Ik vind een goede uitvoering erg belangrijk. Eerst de techniek goed, daarna het gewicht erop.
Daarnaast zorgt krachttraining voor een betere doorbloeding. Je krijgt meer vertrouwen in je lichaam en langzamerhand durf je steeds meer door bijvoorbeeld een zwaarder gewicht te pakken.

Ademhaling

Waarom een goede ademhaling belangrijk is en hoe je die inzet tijdens de workout of bij ontspanning. Ik maak gebruik van veel ademhalingsoefeningen om je lichaam tot rust te krijgen. Ook is het handig om te weten wanneer je moet in-of uitademen tijdens bijvoorbeeld een buikspier oefening.

Stress

Je leert wat stress met je doet en hoe je lijf daarop reageert en wat jij eraan kan doen om dit te verminderen.
Eerder schreef ik daar al eens een over overprikkeling en stress en over het felbegeerde spijkermatje.

Slaap

Als jij niet lekker slaapt is het belangrijk dat we samen gaan kijken welke factoren daar aan ten grondslag liggen. Ligt het aan de voeding? Heb je last van stress? Heb je een overactief immuunsysteem? Wat is je voedingsfrequentie? Zo zie je dat de de verschillende domeinen met elkaar samen werken en je het ene domein eigenlijk niet los kunt zien van het andere domein.

Voeding

Ook staat goede voeding op de voorgrond. Stap voor stap leer je natuurlijke voeding in te zetten, zodat jij je weer fitter voelt, beter kan slapen en meer energie hebt om dingen te gaan doen.
En soms kan het zijn dat je wat extra’s nodig hebt in de vorm van supplementen. Ik adviseer vaak supplementen van de Vitakruid, omdat deze geen allergenen en geen suikers bevatten en van zeer goede kwaliteit zijn. Bij mij krijg je dan ook 10% korting met deze kortingscode: Keijzer10.
Naast personal training geef ik ook alleen voedingsadvies op maat. Ik ben vooral gespecialiseerd in auto-immuunziekten.

Motivatie

Ik merk dat dat bij steeds meer mensen de motivatie toeneemt, naargelang ze bij mij trainen. Je ziet progressie. En dat werkt enorm motiverend om elke keer weer je beste zelf te geven. Ik wissel veel af met soorten materialen en oefeningen. Zo kun je squats in 100 verschillende variaties en met verschillende materialen uitvoeren. Doordat het trainingsschema op maat gemaakt is voor jou maak je stappen die voor jou belangrijk zijn.
De trainingen zijn behalve resultaat gericht ook procesgericht, want we willen allemaal het liefst grote en snelle stappen maken, maar soms is het ook goed om eens te kijken wat we in een korte periode of zelfs in een bepaalde training bereikt hebben.

Persoonlijk

Jij staat centraal in de trainingen. Je doelen en je wensen verwerken we in een schema. En net benoemde ik al dat we zowel procesgericht als resultaatgericht bezig zijn. Procesgericht geeft je de kans om tussentijds goed door te krijgen welke groei jij doormaakt. Vandaaruit werken we door naar je einddoel. Een goede communicatie hierbij vind ik erg belangrijk. En belangrijk om te onthouden: Je kunt altijd meer dan je denkt! 

Door te werken vanuit: bewegen, voeding, stress, ademhaling, immuunsysteem, slaap en jouw doelen behaal je de beste resultaten en dat….. is nou de kracht van personal training!

Kan jij hierin wat extra ondersteuning gebruiken? Samen gaat alles veel makkelijker, dus ik help je graag!
Dus aarzel niet en stuur mij even een berichtje op 06-23372909 dan neem ik z.s.m. contact met je op.

groetjes,

Karin Keijzer Personal TrainingKarin Keijzer
-Medische personal trainer
-Mobility en stability Performance trainer
-Zwanger en fit beweegdeskundige
-Natuurvoedingscoach
-Stress en burnout coach
-Hoogsensitiviteits coach
-Acceptance Commitment Therapie coach

 

 

Koolraap, zoete aardappel met garnalen

Koolraap, zoete aardappel met garnalen

Koolraap, zoet aardappel en garnalen is een recept wat heel erg snel klaar is en binnen 5 minuten op je bord ligt. Maar bovendien is het heel gezond en je eet eens een keer wat anders. Koolraap bevat enorm veel, vitamine C, vezels en dus is heel erg goed voor je...

Lees meer
AIP Brownies

AIP Brownies

AIP Pompoen brownies The best pompoen brownies in town! En een stuk gezonder dan de varianten uit de winkel. Deze is namelijk gemaakt van pompoen en is vrij van gluten, melk, ei en ongeraffineerde suikers en bevat veel vezels en vitaminen. En... deze brownie is ook...

Lees meer
Rijstnoedels met koolraap en garnalen

Rijstnoedels met koolraap en garnalen

Rijstnoedels met koolraap en garnalen is een recept wat heel erg snel klaar is en binnen 5 minuten op je bord ligt. Maar bovendien is het heel gezond en je eet eens een keer wat anders. Koolraap bevat enorm veel, vitamine C, vezels en dus is heel erg goed voor je...

Lees meer