Courgettesoep met zalm is een ideale manier om aan extra groenten te komen en een soepje is heerlijk om jezelf te verwarmen. Verwarmende voeding zorgt er voor dat jouw metabolisme beter blijft doordraaien. Deze courgettesoep past in een paleo-proof en koolhydraatarm dieet en is natuurlijk glutenvrij.
Het eten van courgettes heeft een aantal voordelen voor je gezondheid
- Courgettes zitten boordevol vezels. Dit zorgt weer voor een betere darmwerking.
- Ze zijn rijk aan kalium en werken dus bloeddrukverlagend.
- Er zitten veel antioxidanten in courgettes.
- Courgettes zijn rijk aan magnesium en vitamine K en dus goed voor je botten.
- Courgette is rijk aan mangaan, een mineraal dat de optimale werking van de schildklier bevordert.
- B-complex vitaminen in de courgette helpen je om het energieniveau en de gemoedstoestand op peil te houden.
- Courgette wordt ook wel zomerpompoen genoemd. Het hydrateert het lichaam en helpt bij het omgaan met de zomerhitte.
- Het stofje Luteïne wat in een courgette zit vermindert ontstekingsreacties.
- Courgette is rijk aan foliumzuur. Heel handig als je zwanger wilt worden, maar ook is het heel geschikt voor de gezondheid van de hersenen.
- Deze soep past ook in het cholesterol arm dieet, omdat courgette een van de weinig middelen is die cholesterol vrij is.
Nu je alle voordelen hebt gelezen weet je waarom je zo’n heerlijk courgette soepje moet gaan maken.
Wat heb je nodig? (4pers)
- 4 courgettes
- zalmfilet
- peper en zout naar behoefte
- 2 kleine uien of 1 grote
- 2 teentjes knoflook
- scheutje olijfolie
- 1 theelepel bio today groente bouillon poeder
- kokosmelk
- komkommer
- kastanjecrackers of een glutenvrij broodje
Tools uit de keuken
- snijplank
- pan
- mes
- knoflookpers
- Staafmixer
- soeplepel
- maatbeker
Hoe maak je het?
- Maak de knoflook fijn met een knoflookpers.
- Snijd de uien in stukjes.
- Doe de olijfolie in de pan en fruit de uien en de knoflook even kort aan.
- Leg de plakjes courgette in de pan en bak deze even heel kort mee.
- Blus de groente af met 500 ml water.
- Laat de groente zo’n 15-20 minuten lang zachtjes doorkoken.
- Voeg de peper, de zout en de bio Today bouillon toe.
- Snijd ondertussen de zalmfilet en leg je crackers of glutenvrij broodje vast klaar.
- Na 15-20 minuten pak je de staafmixer en pureer je de groenten fijn.
- Je voegt een klein beetje kokosmelk toe om het een wat romiger effect te geven.
- Strooi de stukje zalm over de soep.
- Eet smakelijk!
Tip: Als je teveel hebt gemaakt of soep overhoud, dan kun je de soep in de diepvries leggen voor een moment waarop je een keer weinig tijd hebt. Zo heb je altijd wat gezonds en voedzaams in huis.
Voor meer lekkere en gezonde recepten kijk hier.