Sport – voeding – leefstijl

Karin’s Blog

Lees de meest recente titels, of kies uit een van de onderwerpen hieronder.

Bieten salade met haring en appel

19 okt, 2022

Mijn bietensalade met haring en appel is glutenvrij en geschikt voor iemand, die het Paleo of koolhydraat arm dieet volgt en ontstekingsremmend wil eten. Haring behoort tot de vette vis en zit boordevol omega 3 en goede vetten. En met 500 gram bieten, ben je goed op weg om genoeg groente te eten en aan je vezels te komen voor een optimale darmwerking.
De voorbereidingstijd van dit gerecht is 5 minuten. Lekker snel klaar. Handig als je weinig tijd hebt, maar wel gezond wilt eten.

Wat heb je nodig?

Ik koos voor 500 gram bio voorgekookte bieten, een granny smith appel en 2 harinkjes van de visboer. Ik haal de haring bij de visboer omdat deze veel lekkerder smaakt dan uit de verpakking, maar ook omdat verse vis minder histamine bevat dan vis uit een verpakking. Teveel aan histamine kan bij een histamine gevoeligheid leiden tot ontstekingsreacties.

Tools uit de keuken
  • Een snijplank
  • een goed mes
  • een bord
Hoe maak je de bietensalade?
  • Snijd de bieten in stukjes. Het sap kun je evt. nog gebruiken voor en smoothie. Zonde om weg te gooien.
  • Haal het staartje van de haring en snijd de rest van de haring in stukjes.
  • Schil de appel als het geen biologische appel is en maak er dan stukjes van.
  • Mix de bieten, haring en appel door elkaar.
  • Eet smakelijk!

Kijk hier voor nog meer lekkere recepten. Heb jij een leuke voedingstip? Mail het me.

Glutenvrije gevulde speculaas

Glutenvrije gevulde speculaas

Het leven draait om balans, dus zeker met Sinterklaas raad ik je aan om heerlijk te genieten van een stukje glutenvrije gevulde speculaas. En ik gun mensen met een glutenallergie het allerlekkerste stukje speculaas,  i.p.v. die droge dingen uit de winkel, waar je...

Lees meer
Glutenvrij speculaas taartje

Glutenvrij speculaas taartje

Doe eens gek. Start je dag eens met een gezond, glutenvrij  speculaas taartje. Je kunt dit taartje namelijk zo maken dat je het ook lactose- of eivrij kunt maken en daardoor is het geschikt voor iedereen. Bij dit taartje kies ik voor Zonnatura appelstroop of bio...

Lees meer