Wil jij de dag goed starten met een verantwoord ontbijt? Maak dan eens deze heerlijke appel crumble uit de oven.
De voorbereidingstijd hiervan is maar 5 minuten. Ook als je ’s ochtend niet zoveel tijd hebt, kun je dit zeker maken. Als jij je deze appel crumble in de oven zet, spring je lekker onder de douche en daarna kun je je appel crumble lekker uit de oven halen.
Het voordeel van een warm ontbijtje is, dat jij je lichaam een ontzettende boost geeft om op gang te komen. Verder is een appel goed voor het detoxen van je lichaam. En havermout helpt mee om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren en bevat B-vitaminen, die jou energie bezorgen!
Wat heb je nodig voor 1 portie?
- 2 kleine zoete appeltjes.
- 1 eetl. amandelmeel
- kaneel naar behoefte
- 25-30 gr. amandelmeel voor de crumble
- Evt. 0,5 theel. ahornsiroop
- 1 eetl. kokosolie
Hoe maak je het?
Verwarm je oven voor op 200 graden. Schil de appels in kleine stukjes en doe ze in een ovenvast schaaltje. Meng er 1 eetlepel amandelmeel en kaneel (naar behoefte) doorheen.
Neem nog een schaaltje en doe daar de overige amandelmeel, ahornsiroop en kokosolie doorheen. Kneed met je handen de ingrediënten tot een crumble. De crumble kan verdeeld worden over de appels. Nu mag het 25 minuten in de oven.
Succes gegarandeerd! Eet smakelijk.